Pages

Thursday, April 29, 2010

SELAMAT PENGANTIN BARU...





Minggu lepas kami ke mukim Sg Buloh, umah cik mah, menghadiri kenduri kawen Erwin. Erwin ni sepupu aku, dah kawen erwin ekk..kakak nye erna bile lagi ? :P
bila ingat2 kan balik masa zaman 'hingusan berair' dolu2 cam tak caye plak, masing-masing dah ade kehidupan sendiri, keluarga sendiri.. cepat btul masa berlalu, aku dgn 2org anaknye,erwin 2,3 thn sok mcm aku jugak agaknye...Anyway, majlis mmg meriah, kedua-dua pengantin mmg sporting giless..."erna, u look vouge (lupe aa nak ambil gamba same kakak pengantin :P), tima kasih pada cik mah sekeluarga, tghari yg cerah dan panas tu tiba-tiba 'tourquise mata itam ku' hahaha...Tahniah dan Selamat Pengantin Baru buat YM Raja Erwin & Hubby...

Ni nak cite sket pasal anak bujang aku yg sorang tu, sebelum kitaorg ke umah pengantin aku singgah dulu OU cari adiah kawen tuk aepupu aku tu. Aku gi dgn nana, ilham aku suh hubby aku jaga...aku tinggalkan dorang berdua kat kedai SONY sementara aku gi cari adiah kat atas. Bila aku sampai balik kat SONY pas beli adiah aku tgk dua-dua beranak ni takde plak, alamak mane dorang gi, aku nak cepat ni, dorang gi shopping ke??? terpinga-pinga aku dgn nana kat situ..Tetiba sorang budak kecik muncul dr belankang, ilham..."ilham gi mane??dr tadi mama cari ilham"...sambil sengih2 "ni,sy ade"...tunjuk plastik beg kt aku..em, pow papa la tu...akhirnye terjawab...

ni la 'hasil' tangkapan ilham~

Thursday, April 22, 2010

SEMALAM AT BELANGA @ THE GARDENS


Smalam lunch destinasi we all kat Belanga, The GARDENS...

Kelantanese...sedap...bkn saje anak org melayu mkn kat situ, aku tgk anak2 org cine, mat2 saleh pon leh dok mkn kat situ, mmg menepati piawaian tekak standart la makanan2 kat situ even citarasa kelantan kan..kan..

ni menu kitaorg ber4~ nasi kerabu (nad sorang ambil ikan, yg lain smue ambil ayam percik)


ni menu shel~

Sunday, April 18, 2010

SATURDAY, SUNDAY...FAMILY DAY





PAPA, MAMA, nana & ilham punye...so sweeettt


SABTU @ SATURDAY

Macam biasa, aktiviti sabtu ahad aku tertumpu kat my family house...kids pon awal2 dah ajak gi keramat, umah wan katanye... but smlam aku lewat sikit balik keramat, selalu nye awal2 pagi aku dah terpacak depan umah kan but smlm hubby lewat sket start shooting, slalu call time 9pagi but smlm call time 4pm...kul 3pm baru aku sampai...adik ade blk kl, kononnye "study week" la but masa aku sampai bayang2 pon aku tak nampak, mama kata dia baru je keluar tadi...hish, org sampai dr jauh ni :) dia plak kuar, dating la tu, ape lagi aktiviti yg memberangsangkan dia..hahaha..;) Malam tu takde ape2 aktiviti yg besh...makan n layan AF je...okla tu

AHAD @ SUNDAY

Aku, nana, ilham stay keramat memandangkan hubby shoot sampai pagi, dan seperti yg dijangka hubby blk time azan subuh, sib baik mama bangun bukak pintu umah, aku?? memang krohhhhh lagi, pastu baru aku bangun lps mama kejuzzz kan aku...ish, itulah rutin tido hubby sjk kebelakangan ni...

Blk damansa kitaorg singgah tropicana city mall, kids sibuk nak layan games...aktiviti games ni mcm dah jadi rutin mingguan family plak aku rasa, seronok tgk budak2 happy, aku ngan hubby pon layannzzzz jugak...best woooo, release tensi....:) pastu kitaorg singgah toys r us, cuci mata.. but nana n ilham mane ade istilah cuci mata, cuci wallet papa ade lah...hahaha...nasib la papa oii, anak2 punye pasal,pejam mata je la...:)






HASIL TANGKAPAN NANA & ILHAM DR TOYS R US



Ade lagi tp nana dah simpan, mane tah dia letak..huhu..~

Thursday, April 15, 2010

Muse - unintended

Romance - ku ingin kamu

IT'S TRUE..

APA NYE..??
Mmg aku bengang, aku bengang sgt2 pagi tadi...rasa mcm nak jerit kuat2 je, nak lepaskan ape yg aku rasa, slalunye aku diam je, pendam dlm hati, tp kalau pendam2 nanti makan diri pulak but ape lah yg termampu aku leh buat kan...
Pendam, diamkan diri, jalan terbaik, kalau aku kecoh2 nanti lain pulak halnye...aku dah penah 'try and error' buat kecoh2 tp takde ape yg aku dapat, jadi gaduh je nanti...
Aku takkan sakiti dia...janji...selagi aku termampu...
Selama aku masih bisa bertahan, selama aku masih bisa bernafas...

Tuesday, April 13, 2010

EATS AT DELICIOUS @ BANGSAR VILLAGE..





Hari ni atas pelawaan seorang teman lama, aku ke Delicious untuk mkn tghari...mmg dah lame aku idam ke Delicious...bkn ape cuma aku agak ttarik dgn konsep deco cafe yg agak simple dan menarik di mata aku ini...aku pon dah lama usha member2 ajak try mkn kat sini tp member2 aku leh buat 'gitu2' aje pelawaan aku, mungkin dorang tak perasan kot yg aku ni 'berperasan' haha...tp tak kisah la, arini aku dah dapat ape yg aku nak...happy...weee...dapat makan free lagi, TQ prend...and tq to ayu too coz sudi temankan aku :) Makanan and rega not bad, leh dtg lagi laen kali...:)




ni la concept cafe yg aku cakap aku suke tu..trademark delicious kot ~

Thursday, April 8, 2010

TINDAK BALAS NORMAL BADAN TERHADAP CUACA DAN PERSEKITARAN...

Meh sini aku cerita..
Asalnye aku terkena sikit je ujan minggu lepas, walaupon kena ujan tu sikit je tapi tiap-tiap hari rasanye aku kena ujan...maklumla nak menapak dr opis ke putra stesen setiap petang tu bukannye ade berbumbung dan aku plak setakat gerimis mengundang, mcm malu2 je ujan nak turun, aku redah je selagi boleh, selagi tak basah la kata orang. dan disebabkan penangan ujan 'sikit-sikit' tu la aku akhirnye rebah jugak...jumaat lepas aku sungguh tak boleh nak menggerakan seluruh anggota badan aku di pagi2 hari lagi, masa tu nak bangun gi keje la..dengan batuk nye dengan selsema nye..sosek-sosek idung aku..fuh, cukup tidak selesa..dan bermula dari saat itu aku telah diserang demam selsema..

Dan tak cukup dgn itu nana & ilham jugak mula menerima simptom2 yg sama mcm aku..:(
Dan Ahad lepas simptom2 pd ilham mula menunjuk belang...idungnye semakin berair, batuknye semakin kuat...malam tu aku terpaksa bawa ilham ke DSH, kesian plak aku tgk dia..di hospital ilham telah menerima nebulizer, kemudian aku bwk dia blk ke rumah sebab doctor kata pernafasan dan lung dia much better than masa mula-mula dia sampai hospital tadi..normally mcm tu la, lps dapat nebulizer ilham akan ok sikit but lain pulak malam tu, ilham makin teruk..dgn badan yg panas sgt2 dan pernafasan yg tersekat-sekat mane la ilham dapat tidor dgn selesa sepanjang mlm tu...kesian anak mama...aku cuba untuk mengurangkan suhu badan nye, dan sepanjang mlm itula aku tak tido..hukhuk


Isnin, 5/4 - Pagi-pagi lagi aku dah terpacak depan DSH dgn ilham. Ilham mesti jumpa doctor jugak pagi tu, sib baik pediatrician ilham ade dan disebabkan kecemasan ilham dapat jugak slot, slalunye kena buat appointment dulu sblm datang..
Dan seperti yg aku jangka mmg keadaan ilham teruk jugak la sampai doc suh admit untuk monitor and more attention untuk dia...aku setuju...berkampung la aku di DSH selama 3hari 2malam..."Bronchial Asthma"

Dah lama rasanye aku tak berkampung di hospital ni, dulu2 masa ilham bb2 mmg slalu la, dah jadi mcm umah no.2... dan selama 3hari tu la aku tinggalkan nana dgn makciknye, ade skali tu aku balik jugak ke rumah sekejap uruskn baju2 skola nana dan basuh baju2 ilham yg kena kencing masa kat spital..haha..sempatla buat 2round basuh baju..haha..Dan slama aku kt spital, batuk dan selsema aku semakin hebat maka jadi lah org sakit jaga org sakit kat spital tmpt org sakit...