Pages

Friday, February 26, 2010

NETBOOK


malam ni berkisar pasal netbook je..
secara definasinya netbook bermaksud


"sometimes also called mini notebooks or ultraportables,category small, light and inexpensive laptop computers suited for general computing and accessing web-based applications; they are often marketed as "companion devices"


aku pada mula nye mmg pandang sebelah mata je netbook2 ni..coz aku tak berminat sepenuhnye, dah la kecik, mmg aku tak boleh bertahan punye benda kecik2 ni...tetapi..jeng..jeng..jeng..2 hari lepas smasa aku sedang lunch aku dapat call dr adik aku.

"e..ade netbook dell, nak tak..?? rega Rm xxx......" (panjang lagi la dialog nye, aku lupa..)
tetiba je ati aku berbunge-bunge...hahaha

nampak gaya cam aku berkenan...tetiba je..aku tak tipu....dr pandangan sebelah mata kini pandanagn aku lagi jelas dgn kedua-dua belah mataku ini...hahha

naik opis, aku start la meneroka dell.com untuk kepastian product...
hehehhe...berbunge-bunge lagi...tetiba je..aku tak tipu

kaler pink lawa, ijau lawa, pepel lawa..........semue la lawa...........hehehe
tadi lps abis training aku terus ke keramat,blk umah mak konon nye...tapi sbb utama nak jumpa 'netbook' le...

first impression 'cantik, comel je'..dah la kaler pink...godek punya godek punya godek mmg aku kenan tp aku nak kan kepastian tuk warranty coz netbook ni untuk market China je (kata adik ipar aku tu la)...kat keypad ade huruf2 cine...(senang la aku blajar tulis cine camni..)..aku pon surf la service tag dia...confirm!! mmg product dell yg ORI cuma fizikal kaypad je laen benor...

aku pon "confirm nak 1"..........................................................................................hehe..

Saturday, February 20, 2010

EMO .. CHIPSMORE

DO U KNOW...THAT

AKU INI WANITA BIASA




Aku hanya wanita biasa...

Aku bukan Cinderella
, yang bisa dengan mudah ketemu puteranya
asal cocok dengan sepatu kacanya

Aku hanya wanita biasa...

Aku tak secantik Cleopatra yang dengan mudah memikat prianya
Dengan pesona dan kecantikan luar biasa

Aku hanya wanita biasa...
Hidup di antara wanita biasa yang
senang bergosip dengan teman-temannya
yang sangat senang tersenyum
yang tertawa bahagia saat kamu membisikkan kalimah-kalimah saktimu
yang mudah menangis tersedu saat kamu mengusik ku dengan gurauanmu

yang selalu membanggakan kamu
dan selalu berusaha menjadi lebih baik dari mereka semua..


Aku hanya wanita biasa...
yang selalu bangga dengan apa pun yang kamu kerjakan
meskipun aku tidak begitu faham apapun tentang itu

yang selalu memandang mu seperti superhero
aku tetap setia, tetap percaya dan tetap akan bersama mu


Aku hanya wanita biasa...
yang inginkan kebahagiaan tanpa cela

yang ingin dicintai setulus-tulusnya

Aku hanya wanita biasa...kamu lah yang menjadikan ku luar biasa

Thursday, February 18, 2010

BACK TO WORK AFTER HOLIDAY...



"The morning when you get back to work after a FEW DAYS holiday is a challenge"..really..you ( actually 'me' ) might feel slow, sluggish and uninspired. It’s hard to get back into a humdrum work routine after holiday enjoyment..argghhh..

Status mood for today: i believe im working today..

Wednesday, February 17, 2010

DEMAM



Sejak dr smalam, ilham & nana demam, nana dah kebah sikit, ilham pling teruk demam nye, panas giles..kategori demam panas la ni...sjk blk dr holidays aritu lg teruk temperature badan dia..bwk gi DSH, 39.5 C.. rupa nye demam panas..sian :(
Sampaikan dgn aku-aku skali dah terjangkit, dek kerana tak cukup tido n rehat..

So Status mood untuk smlm dan hari ni :
takde mood, rasa mcm nk demam jugak sbb dah 3hari jaga anak yg demam..(bole tak..??)

Tuesday, February 16, 2010

ITS FAMILY TIME -CNY PUBLIC HOLIDAY




...Family means the most to me
I'm so happy we found this time
we can all share whats on our minds
lift up your hearts with a smile
lift up your feet with a dance
lift up your spirits with a song
its family time,its family time,its family time
now we get together that's how we get along
now we get to work to sing a peace song
Everyone can see we all are family
everyone can see its time to be free
lift up your hearts with a smile
lift up your feet with a dance
lift up your spirits with a song
its family time,its family time,its family time...



'its family time song'



santai CNY ~ 13-15 feb

we are happy family~










































Friday, February 12, 2010

It's Holiday Time..

"Holidays. It does not mean to be in a place where there is no noise, trouble or hard work. It means to be in the midst of those things and still be calm in your heart..."

Ukuran KEBAHAGIAAN..

Mengapa sukar bahagia ?

Kadangkala kita seringkali bertanya di manakah kebahagiaan itu di ukur..??
Atau mungkin juga kita akan bertanya mengapa kebahagiaan itu sukar hadir..??
Banyak kan persoalan-persoalan yg akan timbul jika kita berfikir sejenak tentang 'bahagia'....
Bolehkah aku membahagiakan org sekeliling ku...??

Sebenarnya jawapan kepada kesemua persoalan itu ada di dalam diri kita sendiri.
Kebahagiaan dalam kamus kita mungkin berbeza dengan kamus kebahagiaan orang lain.
Tidak sukar sebenarnya untuk mencipta bahagia. Jika orang lain boleh bahagia dengan cara mereka, kita juga punya cara untuk mencipta bahagia di dalam 'syurga impian' kita..
Merasa bahagia itu terlalu subjektif untuk dihuraikan. Jadi, ciptakan kebahagiaan itu sekarang sebelum kita kehilangannya.
Tidak sukar sebenarnya! Berubah lah sedikit demi sedikit untuk membahagiakan diri kamu dan orang-orang kesayangan mu..
Paling utama selalulah berdoa kepada Allah..Bahagia itu datang dari NYA..


Hidup penuh pengorbanan
Pengorbanan perlukan perjuangan
Perjuangan perlukan ketabahan
Ketabahan perlukan keyakinan
Keyakinan penentu kejayaan
Kejayaan pula penentu kebahagiaan



Thursday, February 11, 2010

RINDU



Malam tadi lebih kurang jam 12++ aku disedarkan oleh bunyi sms dr hp ku tp aku mamai dek krn terlalu mengantuk, aku abaikan saje sms yg menerjah hp ku itu........................................................................................................
















............................pagi, tetiba aku teringat akan sms mlm tadi, dr sape ye......???rupa2 nya dr seseorang yg sudah lama nama nye menyepi dr disebut2 oleh ku, dulu kau lah penyeri kami...."*.*,*** rindu kn keluarga kita..."tetiba aku sebakkk.....

MINGGU NI..isnin, selasa, rabu, sampai khamis je..


Lebih kurang la keadaan aku kat opis minggu ni...aku membayang kan ...ni kat opis, kat umah pon lebih kurang jugak...arrrghhhh

Saturday, February 6, 2010

WEEKEND



Hujung minggu yg biasa-biasa saje...
rutin harian basuh baju, sidai baju adalah paling penting, dah 2hari ujan petang baju-baju aku lembap belaka tempias dek air ujan...bertimbun la baju aku nak lipat nanti..:(

ilham dr pagi dok sibuk dgn games nye, lyana pulak dgn teddy n pinggan mangkuk aku abis di angkut bawak masuk dlm bilik dia..project masak-masak bersama teddy bear..

Friday, February 5, 2010

KERJA, KEJA..CUTI 1 HARI JE



1 Feb 2010, ISNIN aritu smua org tau kan, hari wilayah persekutuan so sbagai salah seorang jutaan pekerja yg bekerja di wilayah persekutuan aku telah mendapat cuti percuma...tu sehari je la aku rasa bercuti..bawak nana & ilham ke OU, masuk 'Starship Galactica' then tinggalkan dorang kat situ main-main sampai puas...heheh..aku pulak,jalan2 cuci mata, window shopping...


Hari tu nana sekolah, selangor kan.. blk skolah awal sket la, ambil nana trus ke OU.. nana pulak dgn uniform skolah nye dia bersuka ria kat OU sampai ptg...kat sini masuk kena byr rm18 for weekdays and rm20 for weekend...socks mmg available kt sini, kena byr la sepasang rm4 but sib baik nana & ilham mmg dah pakai socks masa dtg sini...kalau tak terbang la rm8..parents yg nak masuk main-main skali pon kena pakai socks jugak..hehehe..buat duit btul...sib baik aku tak teringin nak masuk skali...aku lg excited nak jln2 cuci mata...hahaha..bole tak..???!!!!

SELASA, RABU, KHAMIS, JUMAAT....

Time kerja yg sungguh menyeksakan aku....ni ISMS punye pasal la ni..kekadang aku rasa fed up sgt2 nak kerja, lagi2 yg berkenaan dgn ISMS ni, but ape bole aku kata, dah kerja, buat je la..sampai satu tahap aku jadi malas nak dtg kerja..opsss....