Pages

Sunday, January 31, 2010

AHAD KU


Pagi bangun lewat..sebab?? malam tadi tidur lewat la..spitikal kan jawapan..:)
tp itu lah realiti nya. Perasan tak..kadang-kadang kita sbg manusia tak boleh menerima jawapan yg spitikal,bak kata org 'jawapan lepas diri'..hehe

Realiti nya malam sblm tu mmg aku anak beranak tidur lewat..anak-anak aku lagi lah,entah pukul berapa lah dorang tido. Setakat yg aku sedar lah, aku pon masuk bilik dah pukul 2pagi..tp disebab kan esok nye AHAD, lagi pon si nana tak skolah aku bg chance la dorang 'beroperasi' sampai awal pagi..hehe

ilham jam 1.30pagi~

AHAD..
Takde yg menarik..
dah la bangun lambat kan..mandikan nana & ilham,siap-siap kan pastu siapkan breakfast dorang, breakfast pon dekat2 kul 11..pastu lepax tgk TV dgn dorang sampai aku tertido lagi..zzzzzz..sedar2 ilham kejut mintak susu..rupanye dah kul 1.30tghhari. Aku pon bangun siap2 kan la plak diri aku..mandi, basuh baju, sidai baju..aktiviti harian time2 cuti ni...

Saturday, January 30, 2010

Bekas simpan duit,IC, medical card, bank card, membership card, resit2, etc..


Dan untuk tidak memboring kan diri cuti2 terperap kat umah, aku dgn penuh semangat nye telah 'meracun' husband dan anak2 aku untuk satu aktiviti yg dah seminggu aku tak buat iaitu 'window shopping'..

Dan Tempat paling berkesan,effective, mudah, selamat dari jam untuk dituju ialah 'OU'..lagipon dah lama jugak aku tak menjejak kan kaki ke OU walaupon OU tu sekangkang kera je dr umah aku..last aku ke OU rasanye thn baru aritu..

Dan macam biasa la time2 weekend ni kete memang bnyk dan berderet-deret menghala ke OU dan kawasan-kawasan yg sewaktu dgn nye..husband aku yg mmg pakar dalam cilok mencilok dan jalan2 short cut ni telah menggunakan kemahiran nye sebagai driver aku petang tu..hehe..tq papa, at least takde la kita buang masa tersangkut dek kerana traffic yg menggila tu...hahaha..

Dan kerana kemahiran husband aku itu jugak lah, 15minit je aku dah terpacak kat depan pintu OU old wing tu..memula aku tuju ke JUSCO..nana, boleh pulak dia kata nak pakai selipar je coz ibu jari kaki dia sakit,"tak boleh jalan" kata nya...
"aik,tadi ok je..knp nana tak pakai je selipar dari umah tadi" mula la aku nak membebel ni...hehehe..tp takpe, JUSCO pon bergantung-gantung tag2 sale, boleh mama cuci mata



ni la selipar yg berjaya menambat hati dan kaki nana~

Dan selepas 'bersalin' selipar, nana nampak lebih selesa sikit berjalan..aku pon teruskan mencuci mata..jalan, jalan dan terus berjalan..hajat hati nak tengok wayang tp mak aii punye la panjang lane kat GSC tu..
LAPAR...makan dulu kat A&W

BORING, RAMAI SANGAT ORANG, NAK MENGHALA KE MANA NI?...gi main game, pastu masuk bilik karaoke (seronok nana dapat karaoke lagu 'Situasi, BUNKFACE'..sampai 3kali tu ulang lagu yg sama). pastu usha balik wayang, still ramai lagi, mcm ular kena palu lane dia..

NAK KEMANA LAGI NI?...masuk Best Denki, cuci mata..pastu nana&ilham cuci mata lak kat kedai2 toys

JOM BALIK...otw ke parking husband singgah plak kat kedai 'SuperMan' favourite dia tu..sempat la aku usha satu kasut ni, menarik..kat strap dia tertera 'supergirl'.. tp mahal la pulak takde discount..tgk je la..opss sempat test pakai tu..hehe
OTW NAK GI PARKING...singgah JUSCO smula, nak beli stool tuk nana&ilham..dapat, bayar

SEJURUS SEBELUM BETUL2 NAK BALIK...singgah LC, usha2 wallet..nak ganti kan wallet aku yg dah macam belacan dek krn kotor sangat..

ni wallet 'belacan' aku, esok dlm washing machine la jwb nye ~

ni wallet gantian aku..hehe~









NANA genap 6 tahun- 2puluh9 januari dua0satu0



First time menceburkan diri ber'blog' ni...bile tgk smua org ade blog, blog sana, blog sini timbul rasa nak ber'blog' jugak..and at last cabaran ni tersahut jugak..:)

Semalam cuti, konon nak sambut birthday my princess, lyana..hehe
tp last2 suh lyana potong kek dgn kwn2 skolah dia je...

"mama siap kan goodies and cake je ye, sok nana potong kek dgn kwn2 CIC je la ye"....

nana bagaikan 'kecil tapak tangan,nyiur hamba hulur kan' hahahahhah...

Dan buat kesekian kali ke 6 nye mama rasa amat bertuah punye anak seperti NANA, dan buat kesekian kali nye jugak mama luah kan ini khas untuk NANA ( walaupon mama tahu NANA masih belum mengerti maksud sebernar nye dan yang paling penting NANA masih belum boleh membaca apa yg mama ditujukan..:) )



LYANA ku,
Bila MAMA boleh memilih..Apakah MAMA akan berbadan langsing atau berbadan besar kerana mengandungmu..Maka MAMA akan memilih mengandungmuKerana mengandungkan mu MAMA merasakan keajaiban dan kebesaran Allah..
Sembilan bulan, LYANA hidup di dlm perut MAMA..
LYANA ikut kemanapun MAMA pergi, LYANA ikut merasakan ketika jantung MAMA berdetak kerana kebahagiaan..LYANA menendang rahim MAMA ketika LYANA merasa tidak selesa..
LYANA ku,Bila MAMA boleh memilih apakah MAMA harus caesar,atau MAMA harus berjuang melahirkanmu, Maka MAMA memilih berjuang melahirkanmu..Dan saat itulah kebesaran Allah menyelimuti kita berdua..Malaikat tersenyum diantara peluh dan rasa sakit , Yang tak pernah bisa MAMA ceritakan kepada siapa pun..Dan ketika engkau hadir, tangismu memecah dunia, Saat itulah… saat paling membahagiakan..
LYANA ku, Bila MAMA boleh memilih duduk berlama-lama menonton TV Atau duduk di lantai menemanimu bermain puzzle, Maka MAMA memilih bermain puzzle denganmu..SELAMAT HARI JADI SAYANG NANA...