Pages

Monday, July 19, 2010

DREAMS COME TRUE..



mY 2ND time VISIT ...this is my abah's dream..
on my visit hari tu secara tak langsung i jadi penasihat warna tuk bahagian dlm rumah...hehe..
warna luar rumah tu warna pilihan my abah...ntah la, suke warna kuning agaknye..

view from side, buah mangga yg tengah mude ranum, terliur...slurrpp~ sok skali lg aku dtg mmg jd habuan ku...~

the other side ~balkony

view from kitchen ~

Tuesday, July 13, 2010

THANKS TO ALL MY BELOVED FRIENDS...




THANKS FRIENDS...
Kerana meraikan bday ku, WALAUPON DAH 'belated' tp dapat jugak potong kek n makan2 dgn kawan-kawan terchenta, tersayang, terindah...hahaha
u ols the bestest friend i never had at gitn...(best tak statement??)
huhu, really enjoy that day..dgn surprise cake nye mmg nganga sekejap aku kt situ..
laen kali buat surprise lagi ek...:D

"In good times, in bad times I'll be on your side forever more,
that's what friends are for." - "That's what friends are for"

cake & gift ~

my spagetthi ~

my honeydew bubble ~

Friday, July 2, 2010

LALALA..


Windu la kat my 'boboy'..dah seminggu mama tak tgk muke ilham

Monday, June 21, 2010

BALIK DARI PULAU..

ilham la yg paling excited ~

Balik dari langkawi, mama plan buat 'makan-makan' kat umah dia, mama la yg masak... ala dgn kata lain yg tersirat, buat birthday mama la, kebetulan birthday mama jatuh hujung minggu tu..so aku yg takde plan ape-ape (maklumla baru blk dr langkawi, mood pulau lagi) balik keramat dgn muke berkobar-kobar nak mkn je la...sian plak mama takde cake kan, bisik hati kecik aku...pas makan, aku ajak adik gi cari cake tuk mama, baskin robbin pon bole, lagi pon aku kepingin ni nak baskin robbin ,akhirnye surprise kitaorg adik beradik berjaya...yehaaa..ilham la yg paling teruja depan cake,hahaha
HAPPY BIRTHDAY MAMA !!!

ihsan gamba dr hp adik ~

PANGGILAN PULAU...

Lambat La Pulak Update !!!!!!
Walaupon dah basi aku nak update jugak....

Actually dah bnyk kali dah aku bercuti ke sini but kali ni special sket,gi bersame2 family terchenta, malang nye my dearest abah tak dpat nk join, ade tugas yg perlu di dahulukan...biasa la keje mkn gaji..:)
Dan yg pling happy budak kecik 2org tu la..first time naik 'belon'..excited lebih
Sebulan sblm berlepas nana dah siap2 buat count down, bertapa excited nye dia..we all berlepas ke sana juz for simple holiday, lagi pon smue dah pnah menjejak kaki ke langkawi b4 this except for kiddos and adik ku ira, hahaha...
Kali ni gi sempat buat island hopping and shopping2 aktivities je, tak lebih dr itu...gi pon 2mlm je kan,so paham2 je la..



Biasa la kalau dah ke langkawi Dataran Helang ni adalah tmpt yg wajib di tuju!! but bagi aku yg dah bnyk kali ke langkawi ni, ni la 1st time aku aku btentang mata dgn helang ni, bole tak ??hukhuk...slalu nye aku lintas je, tak singgah pon...ilham lah pling kagum tgk helang sebesar ni, sampai termimpi-mimpi...:D
Yang penting smue enjoy and happy giless..

Wednesday, May 12, 2010

MENDUNG

HARI ini mendung je dr pagi..tghari panas skjp, pastu ujan...ujan panas..sekejap jugak...ujan berhenti, mendung lagi..

Sunday, May 9, 2010

SURPRISEE...



SPECIAL DAY FOR ME SURPRISEEE...
juz a small celebration with in law at mil place...thank u all..

our mother's day cake...yummyy~

hehe.. gambar ku kat kek tu bikin kontroversi aje..mcm gambar time nikah pon ade jugak, haha...sil punye keje la ni..tak salah tu gamba time rye thn lps tu..haha,time bergaya dgn tudung tok ti kan..:D


And Happy mother's day to my beloved mummy, mamma...luv u soooo mucchhhh !!!


MAMA…

Tiada kata yang bisa mengungkapkan kesempurnaan dalam ketidaksempurnaanmu, perjuangan dan pengorbananmu dalam melahirkanku dan membesarkanku

Terima kasih, MAMA…


“Untuk semua wanita, yang selalu memiliki cinta dan kasih,yang tak akan pernah habis untuk dibagi
SELAMAT HARI IBU"



Friday, May 7, 2010

FINALLY..

Ermm..yeh..finally
nAnA kembali seperti sediakala..mula berselera tuk makan, minum
bermain, bercakap, merapu mcm biasa ..alhamdulillah, syukur
she needs more time to back for normal :)
thanks to all, my family, abah, mama, my family in law, friends..last but not least to
ilham yg bnyk memahami mama masa kakak tak sihat,
and adik yg dah 2hari jaga nAna kat keramat, i luv you all, only God knows..

Tuesday, May 4, 2010

????...

NANA...

today is my birthday but today i juz thinking about nana...what actually happen to u, honey?? mama pon dah tak tau nk buat ape...nana is active before but now u become very passive...tak nak makan, tak nak minum, and u just want to sleep, sleep and sleep...
yesterday mama ambil cuti juz bcoz mama want to spend my whole monday wit u, papa and adik but u r not feeling well so mama cancel smuenye yg mama dah plan...
jumpa doc dah, ambil ubat dah, ambil H1N1 test pon dah but u r still same...and today whatever it is mama tpaksa cuti lagi coz mama nak tgk pkembangan nana...get well soon, sayang

Thursday, April 29, 2010

SELAMAT PENGANTIN BARU...





Minggu lepas kami ke mukim Sg Buloh, umah cik mah, menghadiri kenduri kawen Erwin. Erwin ni sepupu aku, dah kawen erwin ekk..kakak nye erna bile lagi ? :P
bila ingat2 kan balik masa zaman 'hingusan berair' dolu2 cam tak caye plak, masing-masing dah ade kehidupan sendiri, keluarga sendiri.. cepat btul masa berlalu, aku dgn 2org anaknye,erwin 2,3 thn sok mcm aku jugak agaknye...Anyway, majlis mmg meriah, kedua-dua pengantin mmg sporting giless..."erna, u look vouge (lupe aa nak ambil gamba same kakak pengantin :P), tima kasih pada cik mah sekeluarga, tghari yg cerah dan panas tu tiba-tiba 'tourquise mata itam ku' hahaha...Tahniah dan Selamat Pengantin Baru buat YM Raja Erwin & Hubby...

Ni nak cite sket pasal anak bujang aku yg sorang tu, sebelum kitaorg ke umah pengantin aku singgah dulu OU cari adiah kawen tuk aepupu aku tu. Aku gi dgn nana, ilham aku suh hubby aku jaga...aku tinggalkan dorang berdua kat kedai SONY sementara aku gi cari adiah kat atas. Bila aku sampai balik kat SONY pas beli adiah aku tgk dua-dua beranak ni takde plak, alamak mane dorang gi, aku nak cepat ni, dorang gi shopping ke??? terpinga-pinga aku dgn nana kat situ..Tetiba sorang budak kecik muncul dr belankang, ilham..."ilham gi mane??dr tadi mama cari ilham"...sambil sengih2 "ni,sy ade"...tunjuk plastik beg kt aku..em, pow papa la tu...akhirnye terjawab...

ni la 'hasil' tangkapan ilham~

Thursday, April 22, 2010

SEMALAM AT BELANGA @ THE GARDENS


Smalam lunch destinasi we all kat Belanga, The GARDENS...

Kelantanese...sedap...bkn saje anak org melayu mkn kat situ, aku tgk anak2 org cine, mat2 saleh pon leh dok mkn kat situ, mmg menepati piawaian tekak standart la makanan2 kat situ even citarasa kelantan kan..kan..

ni menu kitaorg ber4~ nasi kerabu (nad sorang ambil ikan, yg lain smue ambil ayam percik)


ni menu shel~

Sunday, April 18, 2010

SATURDAY, SUNDAY...FAMILY DAY





PAPA, MAMA, nana & ilham punye...so sweeettt


SABTU @ SATURDAY

Macam biasa, aktiviti sabtu ahad aku tertumpu kat my family house...kids pon awal2 dah ajak gi keramat, umah wan katanye... but smlam aku lewat sikit balik keramat, selalu nye awal2 pagi aku dah terpacak depan umah kan but smlm hubby lewat sket start shooting, slalu call time 9pagi but smlm call time 4pm...kul 3pm baru aku sampai...adik ade blk kl, kononnye "study week" la but masa aku sampai bayang2 pon aku tak nampak, mama kata dia baru je keluar tadi...hish, org sampai dr jauh ni :) dia plak kuar, dating la tu, ape lagi aktiviti yg memberangsangkan dia..hahaha..;) Malam tu takde ape2 aktiviti yg besh...makan n layan AF je...okla tu

AHAD @ SUNDAY

Aku, nana, ilham stay keramat memandangkan hubby shoot sampai pagi, dan seperti yg dijangka hubby blk time azan subuh, sib baik mama bangun bukak pintu umah, aku?? memang krohhhhh lagi, pastu baru aku bangun lps mama kejuzzz kan aku...ish, itulah rutin tido hubby sjk kebelakangan ni...

Blk damansa kitaorg singgah tropicana city mall, kids sibuk nak layan games...aktiviti games ni mcm dah jadi rutin mingguan family plak aku rasa, seronok tgk budak2 happy, aku ngan hubby pon layannzzzz jugak...best woooo, release tensi....:) pastu kitaorg singgah toys r us, cuci mata.. but nana n ilham mane ade istilah cuci mata, cuci wallet papa ade lah...hahaha...nasib la papa oii, anak2 punye pasal,pejam mata je la...:)






HASIL TANGKAPAN NANA & ILHAM DR TOYS R US



Ade lagi tp nana dah simpan, mane tah dia letak..huhu..~

Thursday, April 15, 2010

Muse - unintended

Romance - ku ingin kamu

IT'S TRUE..

APA NYE..??
Mmg aku bengang, aku bengang sgt2 pagi tadi...rasa mcm nak jerit kuat2 je, nak lepaskan ape yg aku rasa, slalunye aku diam je, pendam dlm hati, tp kalau pendam2 nanti makan diri pulak but ape lah yg termampu aku leh buat kan...
Pendam, diamkan diri, jalan terbaik, kalau aku kecoh2 nanti lain pulak halnye...aku dah penah 'try and error' buat kecoh2 tp takde ape yg aku dapat, jadi gaduh je nanti...
Aku takkan sakiti dia...janji...selagi aku termampu...
Selama aku masih bisa bertahan, selama aku masih bisa bernafas...

Tuesday, April 13, 2010

EATS AT DELICIOUS @ BANGSAR VILLAGE..





Hari ni atas pelawaan seorang teman lama, aku ke Delicious untuk mkn tghari...mmg dah lame aku idam ke Delicious...bkn ape cuma aku agak ttarik dgn konsep deco cafe yg agak simple dan menarik di mata aku ini...aku pon dah lama usha member2 ajak try mkn kat sini tp member2 aku leh buat 'gitu2' aje pelawaan aku, mungkin dorang tak perasan kot yg aku ni 'berperasan' haha...tp tak kisah la, arini aku dah dapat ape yg aku nak...happy...weee...dapat makan free lagi, TQ prend...and tq to ayu too coz sudi temankan aku :) Makanan and rega not bad, leh dtg lagi laen kali...:)




ni la concept cafe yg aku cakap aku suke tu..trademark delicious kot ~

Thursday, April 8, 2010

TINDAK BALAS NORMAL BADAN TERHADAP CUACA DAN PERSEKITARAN...

Meh sini aku cerita..
Asalnye aku terkena sikit je ujan minggu lepas, walaupon kena ujan tu sikit je tapi tiap-tiap hari rasanye aku kena ujan...maklumla nak menapak dr opis ke putra stesen setiap petang tu bukannye ade berbumbung dan aku plak setakat gerimis mengundang, mcm malu2 je ujan nak turun, aku redah je selagi boleh, selagi tak basah la kata orang. dan disebabkan penangan ujan 'sikit-sikit' tu la aku akhirnye rebah jugak...jumaat lepas aku sungguh tak boleh nak menggerakan seluruh anggota badan aku di pagi2 hari lagi, masa tu nak bangun gi keje la..dengan batuk nye dengan selsema nye..sosek-sosek idung aku..fuh, cukup tidak selesa..dan bermula dari saat itu aku telah diserang demam selsema..

Dan tak cukup dgn itu nana & ilham jugak mula menerima simptom2 yg sama mcm aku..:(
Dan Ahad lepas simptom2 pd ilham mula menunjuk belang...idungnye semakin berair, batuknye semakin kuat...malam tu aku terpaksa bawa ilham ke DSH, kesian plak aku tgk dia..di hospital ilham telah menerima nebulizer, kemudian aku bwk dia blk ke rumah sebab doctor kata pernafasan dan lung dia much better than masa mula-mula dia sampai hospital tadi..normally mcm tu la, lps dapat nebulizer ilham akan ok sikit but lain pulak malam tu, ilham makin teruk..dgn badan yg panas sgt2 dan pernafasan yg tersekat-sekat mane la ilham dapat tidor dgn selesa sepanjang mlm tu...kesian anak mama...aku cuba untuk mengurangkan suhu badan nye, dan sepanjang mlm itula aku tak tido..hukhuk


Isnin, 5/4 - Pagi-pagi lagi aku dah terpacak depan DSH dgn ilham. Ilham mesti jumpa doctor jugak pagi tu, sib baik pediatrician ilham ade dan disebabkan kecemasan ilham dapat jugak slot, slalunye kena buat appointment dulu sblm datang..
Dan seperti yg aku jangka mmg keadaan ilham teruk jugak la sampai doc suh admit untuk monitor and more attention untuk dia...aku setuju...berkampung la aku di DSH selama 3hari 2malam..."Bronchial Asthma"

Dah lama rasanye aku tak berkampung di hospital ni, dulu2 masa ilham bb2 mmg slalu la, dah jadi mcm umah no.2... dan selama 3hari tu la aku tinggalkan nana dgn makciknye, ade skali tu aku balik jugak ke rumah sekejap uruskn baju2 skola nana dan basuh baju2 ilham yg kena kencing masa kat spital..haha..sempatla buat 2round basuh baju..haha..Dan slama aku kt spital, batuk dan selsema aku semakin hebat maka jadi lah org sakit jaga org sakit kat spital tmpt org sakit...

Saturday, March 27, 2010

HOME SWEET HOME..


For the first time after a month dapat lepax kat umah on weekend, sabtu & ahad...weee...slalunye weekend2 camni aku dan anak2 aku pasti kat umah mama, but today kat umah sendiri la..so aktiviti hari ni adalah housekeeping, lama rasanye tak kemas umah btul2, slalu blk umah dah petang, penat, ape yg mampu aku buat sapu sampah je la tapi hari ni pagi2 lagi aku dah basuh bilik air pastu kemas dapur pastu kemas depan umah pastu kemas bilik pastu aku flat...hehehe..time2 aku tgh kepenatan tu tetiba "mama, nana lapar la"..alamak aku lupa buat breakfast tuk bdk2 ni..hikhik..bukak fridge, sib baik ade meehon sup smlm beli, aku panaskan meehon sup tu, pastu suap bdk2 ni mkn :) settle...pastu aku punggah smue tupperware,pinggan mangkuk dlm almari, aku buat rearrange balik..rajin tul aku,punggah pastu susun balik..:)
Tetiba tgk jam dah pukul 2ptg, uik petang dah, tak sedar...bdk2 tak mkn tghari lagi , nana takde plak mengadu lapar, nak masak ape ni, "nana nak mkn ape??"... "nana nak mkn telur dgn kicap je"...hehe, nana ni mcm tau2 je..senang keje aku...goreng telur and then buat sup tuk nana n ilham...sambil tu aku sempat rebus barli...


hidangan tghari tuk nana n ilham ~


barli ~

Thursday, March 25, 2010

TANPA KU SEDAR...

Sis, kamu rinduuuuu, sayanggggg bangat sama saye ye.........................................................
rinduuuuuu kamu jugak....................................................ngehngeh


sayang kamu...rindu kamu...
penyeri idup aku dorang2 ni...dorang la ketawa aku, dorang la air mata aku, dorang la amarah aku, dorang la jugak kasih aku..semue la dorang ~

Wednesday, March 24, 2010

MATERIALISTIK



Perempuan sering dikatakan 'materialistik'..ataupon kaum adam suke gelar kami ni golongan 'pisau cukur'..euww,baik aku jelaskan di sini, bukan semua perempuan tu 'materialistik' and ade beza nye 'materialistik' dan 'pisau cukur' yg korang2 slalu sebut2 tu...bagi aku 2 definasi ni amat berbeza...aku akui aku memang la sejenis perempuan dan isteri yg ala2 'materialistik' gitew but im not a 'pisau cukur' okey, ala2 ye...jiwa aku mula ber 'materialistik' sejak aku mula2 dapat memegang duit sendiri dlm jumlah yg bnyk,means bnyk bagi aku la,tak tau la korang punye duit bnyk tu mcm mane plak kan...masa tu aku mmg bersifat 'kebendaan' (materialistik la tu..)...bagi aku ape yg aku nak, ape yg aku suka, aku sure akan dapat punye..dah namanye pon perempuan mestilah nak itu, nak ini...dan dah namanye pon 'benda' sure nak dapat pon kena guna duit la kan...hah, masa tu la.."aku ade duit, aku boleh dapat ape yg aku nak"...itu lah definasi 'materialistik' untuk diri aku...ala, aku guna duit sendiri ape, bkn nye aku kikis duit org untuk kepentingan diri sendiri...NO,NO,NO itu bkn aku...korang2 aku tak tau la...dan habit sengal ni trus sebati dlm diri aku sampai la ni...tapi skrg aku dah boleh control sikit sifat 'kebendaan' aku ni...maklumla, skrg ni aku terpaksa berkongsi 'kebendaan' dgn hero dan heroin aku...ape yg aku suke, ape yg aku nak untuk dorang berdua aku kena dapatkan jugak,means aku bkn 'materialistik' untuk diri aku saje tp aku juga ber'materialistik' tuk anak2 aku jugak...hahaha...

Dan seingat aku la, time aku bercouple-couple dolo2, aku bkn la jenis yg suke meminta-minta dr pakwe2 aku...dorang yg suke bg2 aku itu la, ini la...penuh almari dolo2 aku dgn 'gift' dorang2 ni..hahaha..tu dulu la,kisah time 10thn yg dulu...:) tetiba ter flash back la pulak...:) Dan sehingga la aku bergelar isteri baru lah aku di support sepenuhnye oleh hubby terchenta :) sib baik la hubby aku tu pon jenis 'takde hal punye'...ade duit boleh la, but no money no talk la..aku nak aku mintak, bile dia buat dono, esok lusa aku kecek lagi...hehe..tgk la atas dasar keperluan ke atau kehendak, nak buat camne, isteri punye pasal...dapat plak isteri yg 'mudah jatuh cinta' dgn shopping complex, mall2, jualan2 mcm aku ni...pantang...

Tapi bila aku pikir2 kan balik, di zaman2 yg serba dihujung jari ni, main petik je main tekan je, 'materialistik' tu perlu ape..?? ade baik, ade buruk nye...pikir-pikir kan la..:)

Mood arini: mood nak shop2 tp gaji blom masuk lagi...:P

Tuesday, March 23, 2010

HUJUNG MINGGU..




HUJUNG MINGGU ARITU...
20/3 (sabtu) - 21/3/10 (ahad)

Pagi sabtu 20/3 - hubby ade shoot kat melawati, so aku ape lagi ambil peluang la..balik umah mama...sblum tu hubby dah offer ' balik umah mama la, saya kat sana arini'.ngehngeh..berbunga2 hati aku..lagipon ptg smlm adik siap sms lagi 'tak datang?' etc...etc...
Pagi2 bute, kol 8pg aku call mama, 'ma, arini ade umah? nak datang'...soklan aku disambut dgn jwpan yg memberangsang kan....yey2, ingatkan tak bpeluang blk keramat tp sib baik hubby ku kerja, slalu nye aku ambil peluang mcm tu la, 'tumpang' sampai keramat..anak2 ku kejut kan awal2 coz nak siap2 kat dorang ni pon confirm makan jam jugak..kalau nak lagi cepat tindak balas dr dorang ckp je 'nak gi umah wan tak? cepat mandi, siap'.. confirm mcm lipas kudung smue bergerak...hahaha..umpan aku mengena..:)

Tepat jam 10.30pg, aku dah terpacak kt depan umah mama...ting..tpancul la muke minah yg sms aku ptg smlm tu..haha..lain mcm seronok dia nampak aku, anak2 aku sampai...ade 'visi' la tu..nana & ilham punye reaksi plak 'eh, ucu..yey2..'
Aktiviti aku pagi tu di mulai dgn 'buat facial'..asal nye mama je...last2 anak beranak smua join facial..tu pon adik siap nak ber 'massage' bagai..aku plak dah naik ngantuk dok menunggu smue org siap 'memanja' kan diri masing2...:)
Balik umah, aku lelap skjap, ngantuk btul aku kesan dr penangan 'menunggu' tadi.
Ptg aku ajak adik shop2 kat jusco AU... adik ok je..so on la..ke jusco la kitaorg together-gether..:)
nana&ilham tido,tinggal la dia dgn wan nye yg setia menemani..kehkeh
Kat jusco aku cari hair band, tgh usha hair band yg selesa, ok dan cantik...dapat satu kat bonita, adik pon bkn main lagi, menambah koleksi aksesori..;)
Keluar dr jusco dah gelap so kitaorg pakat singgah pasar malam kat area tu..belila ape2 yg patut tuk mengisi perut sambil tgk af8 kang....

Mood untuk spanjang hari tu : happy sgt, even mata ngantuk sgt spanjang hari....

Ahad 21/3 - takde plan nak ke mane-mane..memula mama ajak gi lawat makcik yg sakit pastu tak jadi pulak...aku dikerah mama tuk masak mkn tghari...ayoo...masak ape yg tersedia ade je la,kbetulan abah br balik dr shop2 kat pasar chow kit..bwk balik sebakul buah-buahan dan berekor-ekor pelbagai jenis ikan..ikan kerapu, ikan kembong, ikan sardin..etc...

Aku plan nak masak ikan kerapu sweet sour, barang2 mentah nye dah ade..so ape lagi, aku pon kerah la adik masuk dapur jugak..buat 'part' masing2..adik ambil jalan selamat buat sup sayur, "tu je pon yg adik tau buat", katanye.. takpe la at least 'menyumbang'...selepas lebih kurang dkt 1/2jam la bersilat-silat kat dapur tu akhir nye...tadaaa...

lebih kurang la rupe bentuk ikan kerapu masak sweet sour aku tu..
Santapan tuk satu family tghari tu 3ekor ikan kerapu, sup sayur, kari ikan (mamak style) and air peel fresh epal dgn cebisan alor vera...additional - roti telur goreng ( spesifik sikit: roti yg digoreng dgn salutan telur dan tepung rangup) :)

Ptg tu aku ajak adik kuar...agaknye sbb aku bosan dan asik mengantuk je kalau duk diam kat umah tu..hahaha..(alasan baik punye). Aku ngan adik ke wangsa walk ptg tu, aku plan mkn ayam penyet kat sana...otw ujan renyai2, masuk je dlm wangsa walk,ujan turun dgn lebatnye..selamat, dah masuk dalam...

kat sini la aku mkn~

Masa kat dlm ayam penyet ni boleh plak adik dok usha sepasang couple yg sedang merajuk-rajuk, dgn aksi memujuk-mujuk dorang...klakar...Lama jugak la aku n adik merayap kat dlm ni,time round2 tu jugak la aku sempat 'menyambar' beberapa aksesori rambut 'bunge-bunge'...sblum ni pandang je kalau org pakai, skrg aku pon ade, tak heran dah...:)

Mood sepanjang hari tu: Happy, Best, Mamai sbb ngantuk...shop2 pon leh ngantuk kan, aku pon pelik..:)
** tQ dik, coz teman kan i menghabiskan masa dan duit i 2hari turut-turut ni...i lap u la...






Thursday, March 18, 2010

RASA SAYANG




Rasa sayang eh, rasa sayang sayang eh, hey lihat nyonya jauh, rasa sayang sayang eh..

Hari ni mood ok, smlm pon mood ok, mood rasa sayang..hehe

Seminggu ni di opis suasana nya amat tenteram, maklum la minggu cuti skolah. Biasanya time cuti2 skolah mcm ni opis2 seluruh malaysia pasti lebih tenang, takde la havoc mcm selalunye. Penghuni opis berpangkat ibu-ibu, bapak-bapak selalunye bercuti jugak time2 cuti skolah mcm ni..ini lah peluang aku untuk bersantai-santai di opis, dgn kata yg lebih sesuai lagi 'rilex sikit la time ni'.. kerja-kerja harian/routine mcm biasa lah tp tak membebankan fizikal dan mental aku. Dan Tengahari tadi, berbekal kan keringat 'GENie' aku,shel, ayu,n9n9, and tuan punye GENie YG COMEL, mEEn meredah arus lunch hour ke ;Waroengan Penyet di ikano..hahaha..restoran ala2 indon, hidangan utama ayam penyet..kami ber5 sepakat mengorder set ayam penyet la apa lagi yg best kat situ...kan, kan..smue nye ok tp yg paling HOT and MELETUP ba ba BOM sambal yg dihidangkan sekali dgn ayam penyet tu. mak ai cili dia punye la pedassssss sampai berasap telinga...pedas2 pon ngap jugak..apa2 pon smue nye ok. makanan ok, tempat ok, layanan ok, yg paling penting harge pon ok jugak...

Thursday, March 11, 2010

AKU MAHU SENDIRI..


Pernahkah kamu merasainya, kdg2 dlm sesuatu keadaan atau suasana yg membuatkan kamu tidak selesa di situ? Tp…kamu tetap bertahan di situ walaupun tidak selesa. Mcm tu lah yg aku rasa skrg ini sebenarnya. Entah la, aku pon kurang pasti..mungkin aku berasa takut, kecewa, risau...itu lah punca aku tidak selesa. Atau mungkin jugak kerana aku kurang bertenaga hari ini..impak ketidakstabilan kesihatan ku sejak 2hari yg lalu..

"Duhai bintang pagiku, duhai langit malamku, aku akan memperbaiki kesilapan lalu, mendamaikan hati dan persekitaranku, mengikhlaskan diriku untuk mencapai semula kedamaian milikku"...

Wednesday, March 3, 2010

3/3/2010

03/03/2006

ILHAM..
Hari itu kamu dilahirkan ke dunia, anugerah tidak ternilai buat mama, menjadi putera sulung mama dan papa. Bagaikan tidak terasa hampir 4 tahun yang lalu, mama melalui detik-detik indah melahirkan dan memiliki kamu yang sungguh comel dan cerdik. Terus terang mama katakana bahawa ILHAM lah anugerah terbaik Tuhan berikan kepada mama. ILHAM anak mama yang paling 'cool', garang, manja, bijak dan matang melebihi usiamu...

Sepanjang membesarkan ILHAM terasa terlalu singkatnya perjalanan harian mama. Kemanjaan dan telatah ILHAM membuatkan mama bahagia. Mama beryukur kerana dirimu hadir dengan penuh kesempurnaan. Doa mama semoga ILHAM menjadi anak yang soleh dan berjaya suatu hari nanti. Dilindungi Allah dari segala kejahatan dunia... dan diberkati sentiasa..
"SELAMAT HARI LAHIR ILHAM SAYANG"...

Friday, February 26, 2010

NETBOOK


malam ni berkisar pasal netbook je..
secara definasinya netbook bermaksud


"sometimes also called mini notebooks or ultraportables,category small, light and inexpensive laptop computers suited for general computing and accessing web-based applications; they are often marketed as "companion devices"


aku pada mula nye mmg pandang sebelah mata je netbook2 ni..coz aku tak berminat sepenuhnye, dah la kecik, mmg aku tak boleh bertahan punye benda kecik2 ni...tetapi..jeng..jeng..jeng..2 hari lepas smasa aku sedang lunch aku dapat call dr adik aku.

"e..ade netbook dell, nak tak..?? rega Rm xxx......" (panjang lagi la dialog nye, aku lupa..)
tetiba je ati aku berbunge-bunge...hahaha

nampak gaya cam aku berkenan...tetiba je..aku tak tipu....dr pandangan sebelah mata kini pandanagn aku lagi jelas dgn kedua-dua belah mataku ini...hahha

naik opis, aku start la meneroka dell.com untuk kepastian product...
hehehhe...berbunge-bunge lagi...tetiba je..aku tak tipu

kaler pink lawa, ijau lawa, pepel lawa..........semue la lawa...........hehehe
tadi lps abis training aku terus ke keramat,blk umah mak konon nye...tapi sbb utama nak jumpa 'netbook' le...

first impression 'cantik, comel je'..dah la kaler pink...godek punya godek punya godek mmg aku kenan tp aku nak kan kepastian tuk warranty coz netbook ni untuk market China je (kata adik ipar aku tu la)...kat keypad ade huruf2 cine...(senang la aku blajar tulis cine camni..)..aku pon surf la service tag dia...confirm!! mmg product dell yg ORI cuma fizikal kaypad je laen benor...

aku pon "confirm nak 1"..........................................................................................hehe..