Pages

Wednesday, August 24, 2011

AKU KEMBALI ...



Setelah hampir setahun aku meninggalkan halaman aku ini, now aku rase2 macam nak kembali berblogging...itu pon ikut mood jugak, bukan setiap masa, setiap hari aku free untuk mengupdate blog aku nih, cuma aku kesian tgk blog aku, dah 'berhabuk', 'bersawang' ( tu aku imagine la..) . Cuba bayangkan rumah yg telah ditinggalkan hampir setahun lamanye, mcm mane la rupe umah tu ekk?? Itu la yg aku rase kat page aku nih...



Monday, July 19, 2010

DREAMS COME TRUE..



mY 2ND time VISIT ...this is my abah's dream..
on my visit hari tu secara tak langsung i jadi penasihat warna tuk bahagian dlm rumah...hehe..
warna luar rumah tu warna pilihan my abah...ntah la, suke warna kuning agaknye..

view from side, buah mangga yg tengah mude ranum, terliur...slurrpp~ sok skali lg aku dtg mmg jd habuan ku...~

the other side ~balkony

view from kitchen ~

Tuesday, July 13, 2010

THANKS TO ALL MY BELOVED FRIENDS...




THANKS FRIENDS...
Kerana meraikan bday ku, WALAUPON DAH 'belated' tp dapat jugak potong kek n makan2 dgn kawan-kawan terchenta, tersayang, terindah...hahaha
u ols the bestest friend i never had at gitn...(best tak statement??)
huhu, really enjoy that day..dgn surprise cake nye mmg nganga sekejap aku kt situ..
laen kali buat surprise lagi ek...:D

"In good times, in bad times I'll be on your side forever more,
that's what friends are for." - "That's what friends are for"

cake & gift ~

my spagetthi ~

my honeydew bubble ~

Friday, July 2, 2010

LALALA..


Windu la kat my 'boboy'..dah seminggu mama tak tgk muke ilham

Monday, June 21, 2010

BALIK DARI PULAU..

ilham la yg paling excited ~

Balik dari langkawi, mama plan buat 'makan-makan' kat umah dia, mama la yg masak... ala dgn kata lain yg tersirat, buat birthday mama la, kebetulan birthday mama jatuh hujung minggu tu..so aku yg takde plan ape-ape (maklumla baru blk dr langkawi, mood pulau lagi) balik keramat dgn muke berkobar-kobar nak mkn je la...sian plak mama takde cake kan, bisik hati kecik aku...pas makan, aku ajak adik gi cari cake tuk mama, baskin robbin pon bole, lagi pon aku kepingin ni nak baskin robbin ,akhirnye surprise kitaorg adik beradik berjaya...yehaaa..ilham la yg paling teruja depan cake,hahaha
HAPPY BIRTHDAY MAMA !!!

ihsan gamba dr hp adik ~

PANGGILAN PULAU...

Lambat La Pulak Update !!!!!!
Walaupon dah basi aku nak update jugak....

Actually dah bnyk kali dah aku bercuti ke sini but kali ni special sket,gi bersame2 family terchenta, malang nye my dearest abah tak dpat nk join, ade tugas yg perlu di dahulukan...biasa la keje mkn gaji..:)
Dan yg pling happy budak kecik 2org tu la..first time naik 'belon'..excited lebih
Sebulan sblm berlepas nana dah siap2 buat count down, bertapa excited nye dia..we all berlepas ke sana juz for simple holiday, lagi pon smue dah pnah menjejak kaki ke langkawi b4 this except for kiddos and adik ku ira, hahaha...
Kali ni gi sempat buat island hopping and shopping2 aktivities je, tak lebih dr itu...gi pon 2mlm je kan,so paham2 je la..



Biasa la kalau dah ke langkawi Dataran Helang ni adalah tmpt yg wajib di tuju!! but bagi aku yg dah bnyk kali ke langkawi ni, ni la 1st time aku aku btentang mata dgn helang ni, bole tak ??hukhuk...slalu nye aku lintas je, tak singgah pon...ilham lah pling kagum tgk helang sebesar ni, sampai termimpi-mimpi...:D
Yang penting smue enjoy and happy giless..

Wednesday, May 12, 2010

MENDUNG

HARI ini mendung je dr pagi..tghari panas skjp, pastu ujan...ujan panas..sekejap jugak...ujan berhenti, mendung lagi..